Otthonhoz jutott a doroszlói Rokkantnyugdijas egyesület

A DOROSZLÓI NYUGDIJAS KLUB 3

A doroszlói Rokkantnyugijas egyesület a napokban tartotta meg tájékoztató jellegü évi közgyűlését. Az eltelt év munkájáról, az ide tervekről Diósi Julianna az egyesület elnöke tájékoztatott.

  • Midenek előtt örömmel mondhatom el, hogy végre megoldódott  egyesületünk otthonának kérdése. Ugyanis a Helyi Közösség a rendelkezésünkre bocsájtott egy helyiséget a Községháza épületében. Eddig számos helyen volt ideiglenes otthonunk, ahogy mi nevezetük klubunk. A klubot a falu megalakulásának 265. Évfordulója alkalmából rendezett alkalmi ünnepség keretbében adta át Gellér Magdolna a Helyi Közösség Tanácsának elnöke, községi képvielő.- nyilatkozta az elnökasszony, majd igy folytatta:

Egyresületünknek 110 tagja van. A tagsági 300 dinár ezen felül 700 dinárt kell a temetkezési alapba fizetni, aminek fejében az elhúny tag családtagjai 7000 dinárt kapnak a temetkezési költségek fedezésére. Az elmúlt évben számos kiránduláson vettünk részt, amit az idén sem szeretnénk kihagyni. A magyarországi Dávod Rokkantnyugdijjas egyesülettel számos éve baráti kapcsolatot tartunk, tavalyi látogatásunkat a dávodi barátaink szeptember 11.-én viszonozzák. Kirándulást szervezünk Palicsra, a zobnatiacai borpincébe, és még számos helyre is elszeretnénk juni, többek között a környékünkön kapcsolatban álló rokonnevü egyesületekbe. – mondta Diósi Julianna elnökasszony, aki már évtizedek óta végzi önzetlen odaadással az egyület ügyes-bajos dolgát.

Dautbegovics Zoltán

A felv. Gellér Magdolna átadja az egyesület otthonának kulcsait Diósi Juliannának