Aktív évet zárt a Tűzoltó Testület

DSC_7113
Február 6- án évi közgyűlést tartott a doroszlói Önkéntes Tűzoltó Testület. A munkaelnökség tagja volt Vuković Siniša, Tancsik Ferenc és Szklenovszki Korinna. Kovács Géza vezette a jegyzőkönyvet, amelynek hitelesítője Kovács Katona Béla és Király Szilárd volt.
Hegybeli Mária elnök beszámolt az elmúlt év tevékenységeiről. Elmondta, leltárt végeztek, begyűjtötték a tűzoltó járulékot, elvégezték a háztartások tűzvédelmi ellenőrzését, a tűzoltó jármű műszaki ellenőrzését. Megemlékeztek a Testület 112. évfordulójáról, résztvettek a Gyertyaszentelő Boldogasszony- napi ünnepi szentmisén. Tartottak évi közgyűlést és bált. Márciusban Gunarason tűzvédelmi kiképzésen jártak, a Magyar Tűzoltó Szövetség szervezésében. Áprilisban a húsvéti ünnepkör alkalmával díszőrséget álltak a templomban. Abban a hónapban volt egy tűzeset is, az oltásban a sztapári és a zombori tűzoltókkal együtt vettek részt. Május 4- én megünnepelték a tűzoltóság védőszentje, Szent Flórián napját. Júniusban fogadták és ünnepelték az általános iskola végzős diákjait. Ellátogattak a felvidéki Zsigárdra és felvették a kapcsolatot az ottani tűzoltókkal. Ellenőrzés céljából begyűjtötték a tűzoltó készülékeket, elvégezték a mezőgazdasági gépek tűzvédelmi ellenőrzését. Öt csapattal megméretettek a községi tűzoltó versenyen. Júliusban, az aratás ideje alatt a határ fölött őrködtek. Augusztus 16- án egy küldöttséggel vettek részt a Négyesfogatos falvak baráti találkozóján. Szeptember elején a szentkúti, a Kisboldogasszony- napi búcsúban irányították a forgalmat. 19- én kisegítettek a szüretbáli felvonuláson. A hónap végén három napos tűzvédelmi kiképzésen vettek részt Balatonföldváron, a Magyar Tűzoltó Szövetség szervezésében. Több munkaakciót szerveztek és látogatták a baráti testületek és civil szervezetek rendezvényeit, kivették részüket a Zombor Városi Tűzoltó Szövetség munkájából.
Ebben az évben megtartják majd hagyományos programjaikat. Pénzügyi beszámolóval és tervvel Gellér Lajos szolgált. Az ellenőrzőbizottság kedvező megállapításairól Konc Ferenc tájékoztatta a közgyűlést.
A közgyűlésen az 1. osztályú tűzoltó képesítés megszerzéséért előléptetést kapott: Hencsár Dorottya, Novák Arnold, Zámbó Adrián, Vuković Nemanja, Stanisavljević Alexander, Kovács Kinga, Ignác Szilvia.
A délelőtti gyűlést este bál követte. A részvevők hajnalig mulatoztak a Haverock Zenekar jóvoltából.

 

Évi közgyűlést tartott a doroszlói Önkéntes Tűzoltó Testület

Tûzoltók1
Tûzoltók1
Tûzoltók2
Tûzoltók2
Tûzoltók3
Tûzoltók3
Tûzoltók4
Tûzoltók4
Tûzoltók5
Tûzoltók5
Tûzoltók6
Tûzoltók6